Skip to Content
Pogledajte tipične znakove viška vlage i otkrijte da li i vi imate taj problem.

4 ZNAKA PROBLEMA SA VLAGOM, BUĐ JE JEDAN OD NJIH!

CRNA BUĐ I DRUGE GLJIVICE SU SAMO NEKE OD POSLJEDICA POVEĆANE VLAGE.

Ljudi često nisu svesni da imaju problem sa vlagom u svom domu. Ispod su navedena četiri tipična znaka koja vam mogu pomoći da otkrijete vlagu.

1. Buđ na zidovima

Kupatila koja nemaju dobru ventilaciju često imaju problem sa buđi koja se stvara na plafonu ili zidovima. Ove posledice su povezane sa viškom vlage u malim prostorijama. Korištenje upijača vlage u ovim prostorijama može pomoći da se smanji količina vlage, a samim tim i njene posledice.

Crna buđ se javlja u vlažnim prostorijama.

2. Neprijatni mirisi

Buđ u kući ne ostavlja samo ružne tragove na zidovima ili nameštaju, već utiče i na osećaj lične neprijatnosti, obzirom da stvara neugodne mirise u prostorijama, što često ima za posledicu zapušen nos, bolove u grlu, kašalj ili kijanje. Ako imate neki od ovih problema, to mogu biti posledice buđi u vašoj kući.

3. Kondenzacija na zidovima i prozorima

Kada se vlaga susretne sa hladnim površinama, kao što su prozori zimi, hladan vazduh čini da se vlaga pretvori u kapljice, i stvoriće se nešto poput magle na unutrašnjoj strani prozora, što je kondenzacija.

4. Otpadanje tapeta i boje sa zidova

Ako vam se čini da obnavljate vaše zidove, češće nego biste trebali, verovatno imate problem sa vlagom. Višak vlage sprečava da se tapete ispravno zalijepe za zidove, a može prouzrokovati i otpadanje boje sa zidova.

Ako prepoznajete neke od ovih simptoma, postoji mogućnost da imate problem sa viškom vlage. Nemojte se bojati, višak vlage se može rešiti uz pomoć upijača vlage. Postavite ga u one prostorije koje su više pogođene ovim problemom.

Moglo bi vas takođe zanimati