Skip to Content
Osnovni koraci i saveti kako se rešiti problema sa vlagom.

KAKO SE U 4 KORAKA REŠITI BUĐI I DRUGIH POSLEDICA VLAGE - ZAUVEK!

KAKO SE REŠITI BUĐI?

Buđ može predstavljati ozbiljan problem. Iako postoje proizvodi za uklanjanje buđi, postoje i druga rešenja. Pogledajte, kako se jednostavno rešiti buđi u 4 koraka.

1. Napadnite sam izvor: vlagu

Buđ najčešće nastaje kao posledica vlage. Ako uklonite buđ, a ne smanjite vlagu, odlažete neizbežno: pojavu crne buđi i drugih gljivica. Tako da uz pitanje "kako se rešiti buđi?", uvek postavite i pitanje "kako smanjiti vlagu?".

2. Uklonite buđ

Kako tretirati buđ? Ako već imate ove gljivice, treba ih ukloniti. Postoji nekoliko načina kako ukloniti buđ, a jedan od najjednostavnijih načina je uz pomoć Ceresit CT 99 odstranjivača buđi.

Ceresit CT 99 vam može pomoći da se rešite buđi koja se već razvila.

3. Čistite i provetravajte prostorije

Jako je važno čistiti predmete podložne stvaranju buđi kao što su knjige, nameštaj ili odeća. Prozore treba redovno otvarati, kako bi se održala prirodna cirkulacija vazduha kroz sve prostorije. Ventilatori se mogu koristiti u malim, vlažnim prostorijama kao što su kupatila ili kuhinje.

4. Prevencija je najbolje rešenje

Ključ u zaustavljanju buđi je kontrola vlage. Kao što je već navedeno u vlažnim prostorijama se stvara buđ. Kako bi se rešili viška vlage, postavite upijač vlage. On će postati vaš partner, tako što će smanjiti nivo vlage i kreirati savršenu klimu u vašem domu. Sa pravim nivoom vlažnosti, sačuvaćete svoj dom od negativnih posledica koje se mogu razviti zbog povišene vlage.

Buđ se može pojaviti u svakoj prostoriji u kući, čak i vašoj spavaćoj sobi. Upijač vlage vam može pomoći da to sprečite.

Sada kada se znate boriti sa viškom vlage, buđ i druge negativne posledice neće Vam predstavljati probleme. Zapamtite, ključ je u prevenciji i sprečavanju nastanka povišenog nivoa vlage. Već znate šta vam u tome može pomoći: Ceresit Aero upijač vlage! Postavite ga u one prostorije gde je viši nivo vlažnosti, kao što su kupatila ili kuhinje i ne zaboravite da provetravate sve prostorije u kući.

Moglo bi vas takođe zanimati