Skip to Content
Sprečite vlagu i njene negativne posledice

4 NAČINA KAKO SPREČITI POSLEDICE VIŠKA VLAGE

POGLEDAJTE NAČINE KAKO SPREČITI POSLEDICE OD VIŠKA VLAGE..

Buđ se može javiti kao posledica viška vlage i može rasti bilo gde, pa i na mestima koja ne vidite. Najbolje je sprečiti nastanak viška vlage, pre nego počne praviti probleme.

1. Povećajte cirkulaciju vazduha

Redovno provetravajte kuću, otvaranjem vrata i prozora, naročito u malim prostorijama. Kondenzacija na prozorima se često dešava, zato pomerite sve što se nalazi na okviru prozora, jer sprečava cirkulaciju vazduha. Nameštaj ne treba biti naslonjen na zid, već odmaknut, kako bi se poboljšao protok vazduha.

2. Osigurajte dobru ventilaciju u kuhinji i kupatilu

Tokom kuvanja i tuširanja treba misliti na provetravanje. Ventilator u kupatilu pomaže u sprečavanju viška vlage i stvaranju buđi na zidovima. Skraćivanje tuširanja takođe pomaže. Korištenje aspiratora u kuhinji pomaže i u sprečavanju stvaranja vlage, kao i širenja neugodnih mirisa.

Korištenje aspiratora u kuhinji može sprečiti posledice viška vlage.

3. Kontrolišite oluke i odvode

Očistite odvode i oluke od ostataka koji mogu spriječiti odvod vode sa krova. Ovo će sprečiti da dođe do curenja, a samim tim i vlaga neće ući u vaš dom.

4. Postavite upijač vlage

Još jedan način kako se rešiti kondenzacije i ostalih posledica viška vlage je postavljanje upijača vlage. Možete ga postaviti u sve prostorije unutar kuće. Ovaj aparat efikasno upija vlagu iz vazduha i stvara ugodnu klimu u vašem domu.

Korištenje upijača vlage je dobar način da sprečite posledice viška vlage

Zapamtite ove savete i sprečite stvaranje posledica viška vlage u vašem domu!

Moglo bi vas takođe zanimati