Skip to Content
Saveti kako možete smanjiti nivo vlage u vašem domu.

MOŽETE SMANJITI NIVO VLAGE U VAŠEM DOMU. 4 NAČINA KAKO DA JE KONTROLIŠETE.

KAKO SMANJITI NIVO VLAGE, DA BISTE KREIRALI SAVRŠENU KLIMU U VAŠEM DOMU.

Veliki broj domova se suočava sa viškom vlage. Postoje mnogi razlozi koji uzrokuju povećanu vlažnosti, ali isto toliko načina da se ona kontroliše. Pogledajte:

1. Promena dnevnih navika

Prosečna tročlana porodica proizvede 12l vodene pare dnevno. Ako se tuširate kraće i manje vrućom vodom, poklapate šerpe dok kuvate i slično, to će smanjiti količinu vodene pare u vazduhu i smanjiti vlažnost u vašem domu.

Kuvanje može biti jedan od uzroka povećane vlažnosti u vašem domu.

2. Prirodna ventilacija

Još jedan od jednostavnih načina kako kontrolisati nivo vlage u kući je redovno otvaranje prozora kako bi se stvorila prirodna ventilacija. U vlažnim prostorijama kao što su kupatilo ili kuhinja po potrebi možete koristiti i ventilatore.

Redovno otvaranje prozora može smanjiti nivo vlažnosti u Vašem domu.

3. Klima uređaji

Kada prirodna ventilacija nije dovoljna, možete koristiti klima uređaje. Hladan ili topao vazduh koji proizvodi klima uređaj isušuje vazduh i samim tim smanjuje nivo vlažnosti u prostoriji.

4. Postavljanje upijača vlage

Jednostavno i dobro rešenje za višak vlage u domu je postavljanje upijača vlage. Ovaj aparat obezbeđuje superiorno upijanje vlage, neutralizaciju mirisa, i na taj način štiti vaše prostorije od buđi i neprijatnih mirisa.

Koriščenje upijača vlage je jednostavan način kako se rešiti vlage u kući.

Sve što radite ima svoje posledice. Koristite upijač vlage i uživajte u savršenoj klimi u vašem domu.

Moglo bi vas takođe zanimati